MASTIKA

Chios mastika (Pistacia lenticus) 

to zdrowy przewód pokarmowy i świeży oddech

Mastiha (gr. Μαστίχα) znana bardziej pod nazwą mastyks, a niekiedy „Łzy Chios” to aromatyczna, miękka żywica naturalna, uzyskiwana z drzew pistacji kleistej (Pistacia lentiscus), rosnących na greckiej wyspie Chios.
Mastika- żywica niezwykła w walce z Helicobacter Pylori

Działanie:

  • antybakteryjne w jamie ustnej
  • pomaga przywrócić świeży oddech, którego pogorszenie nastąpiło w wyniku zaburzenia pracy układu pokarmowego.
  • poprawia higienę układu pokarmowego wspomagając oczyszczanie go z toksyn i bakterii
  • ma właściwości osłonowe dla śluzówki żołądka.
  • wspiera organizm przy występowaniu Helicobacter pylori – bakterii, której obecność najczęściej przyczynia się do zapalenia żołądka i wrzodów trawiennych, co może pomagać wzrostowi prawdopodobieństwa zachorowania na nowotwór żołądka. Bakteria ta osłabia śluzówkę żołądka i przyczynia się do wytwarzania zwiększonej ilości kwaśnego soku żołądkowego.

Zastosowanie:

  • w walce z Helicobacter pylori
  • do przywracania świeżego oddechu
  • do poprawy pracy przewodu pokarmowego

Sposób użycia:

Przez pierwsze dwa tygodnie 2 razy po 2 kapsułki dziennie (rano i wieczorem), popijając płynem. Po tym okresie zmniejszyć porcję do 2 kapsułek (wieczorem), popijając płynem.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie zaleca się kobietom w ciąży i w okresie karmienia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej.

Post Author: Redakcja