Pierzga

Najcenniejszy produkt pszczeli

Pierzga to naturalnie przetworzony przez pszczoły pyłek kwiatowy wzbogacony enzymami pszczół. Zawiera bogate naturalne źródło witamin: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, B, P, PP a ponadto ważne pierwiastki potrzebne organizmowi takie jak: żelazo, cynk, potas, magnez, krzem, mangan. Posiada wartości odżywcze, antybakteryjne, wpływa na procesy przemiany materii i reakcji odpornościowej.

Pierzga ma działanie trzy razy silniejsze od pyłku kwiatowego na nasz organizm. Pierzga polecana jest osobom prowadzącym aktywny tryb życia, przepracowanym, uprawiającym sport, w stanach osłabienia organizmu oraz profilaktycznie w okresie zimowo-wiosennym i letnio-jesiennym w celu podwyższeniu odporności.

Zastosownie:

  • przy narażeniu na stres, w stanach osłabienia układu nerwowego na skutek nadmiernego stosowania używek,
  • przy konieczności nadmiernego stosowania leków syntetycznych,
  • jako odżywka dietetyczno-białkowa w okresie rekonwalescencji,
  • na niedokrwistość w niedoborze żelaza,
  • poprawia stan skóry, włosów i paznokci,
  • dla osób pracujących ciężko umysłowo i fizycznie
  • dla sportowców,
  • przy braku apetytu u dzieci,
  • przy osłabieniu, spadkach nastroju, chronicznego zmęczenia, braku łaknienia,
  • reguluje przemianę materii, doprowadza do normalizacji i spadku wagi osób otyłych,
  • w anemii, chorobach układu nerwowego, zmęczeniu, w celu poprawy samopoczucia,
  • wspomagająco w leczeniu depresji,
  • w zaburzeniach perystaltyki jelit,
  • w zaburzeniach przemiany lipidów w wątrobie,
  • w trakcie i po chemioterapii,
  • po antybiotykoterapii,
  • w schorzeniach gruczołu krokowego,
  • w leczeniu nadciśnienia,
  • działa antybakteryjnie i odtruwające.

Sposób użycia:

Zalecana dawka osobie dorosłej: 30g
Jedną łyżkę produktu zalać przegotowaną wodą i odstawić na kilka lub kilkanaście godzin.
Najlepiej spożywać na czczo – tj. 30-60 min. przed jedzeniem lub ok. 2 godz. po jedzeniu.

SKONCENTROWANA PIERZGA ZAMKNIĘTA W KAPSUŁKACH

Post Author: Redakcja