Najcenniejszy produkt pszczeli
Pierzga to naturalnie przetworzony przez pszczoły pyłek kwiatowy wzbogacony enzymami pszczół. Zawiera bogate naturalne źródło witamin: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, B, P, PP a ponadto ważne pierwiastki potrzebne organizmowi takie jak: żelazo, cynk, potas, magnez, krzem, mangan. Posiada wartości odżywcze, antybakteryjne, wpływa na procesy przemiany materii i reakcji odpornościowej.
Pierzga ma działanie trzy razy silniejsze od pyłku kwiatowego na nasz organizm. Pierzga polecana jest osobom prowadzącym aktywny tryb życia, przepracowanym, uprawiającym sport, w stanach osłabienia organizmu oraz profilaktycznie w okresie zimowo-wiosennym i letnio-jesiennym w celu podwyższeniu odporności.
Zastosownie:
- przy narażeniu na stres, w stanach osłabienia układu nerwowego na skutek nadmiernego stosowania używek,
- przy konieczności nadmiernego stosowania leków syntetycznych,
- jako odżywka dietetyczno-białkowa w okresie rekonwalescencji,
- na niedokrwistość w niedoborze żelaza,
- poprawia stan skóry, włosów i paznokci,
- dla osób pracujących ciężko umysłowo i fizycznie
- dla sportowców,
- przy braku apetytu u dzieci,
- przy osłabieniu, spadkach nastroju, chronicznego zmęczenia, braku łaknienia,
- reguluje przemianę materii, doprowadza do normalizacji i spadku wagi osób otyłych,
- w anemii, chorobach układu nerwowego, zmęczeniu, w celu poprawy samopoczucia,
- wspomagająco w leczeniu depresji,
- w zaburzeniach perystaltyki jelit,
- w zaburzeniach przemiany lipidów w wątrobie,
- w trakcie i po chemioterapii,
- po antybiotykoterapii,
- w schorzeniach gruczołu krokowego,
- w leczeniu nadciśnienia,
- działa antybakteryjnie i odtruwające.
Sposób użycia:
Zalecana dawka osobie dorosłej: 30g
Jedną łyżkę produktu zalać przegotowaną wodą i odstawić na kilka lub kilkanaście godzin.
Najlepiej spożywać na czczo – tj. 30-60 min. przed jedzeniem lub ok. 2 godz. po jedzeniu.